A salgó polcok elterjedése egyáltalán nem véletlen

2015 január 28

Mind minden területen, a raktározás kapcsán is több alternatíva van azzal kapcsolatban, hogy milyen tárolási eszközök állnak a rendelkezésünkre. A szakemberek nagy része mégis a salgó polc vásárlás mellett dönt, hiszen ez az az eszköz, amely még nem okozott számukra csalódást. Ami mindenképp fontos, hogy méret szerint adjuk meg, hogy pontosan mekkora méretű salgó polc rendszerre van szükségünk, hiszen ez alapján tudják meghatározni a szakemberek a gyártási időt és többek között az árakat is. Azt is érdemes megosztani a gyártói szakemberekkel, hogy pontosan mire is fogjuk használni az adott polcokat, hiszen ennek fényében lehet egyedileg méretre alakítani az egész rendszert. Hiszen teljesen más fajta elrendezés szükséges mondjuk az iratok tárolásához, mint például az abroncsok raktározására. Ugyanis minél nagyobb az adott termék, annál nagyobb hely szükséges az egyes polcok között. Ha pedig speciális kiegészítők is szükségesek, akkor érdemes a kampókat külön rendelésben megadni, hogy minden egyes tételünk hiánytalanul meglegyen.

Miért lendült fel az öntözőrendszer kereslet Veresegyházán?

2015 január 24

Csak tippelni tudok, hogy miért lendült fel az öntözőrendszerek megrendelése az előző évekhez képest Veresegyházán! Tudjuk jól, hogy Veresegyházán a sík területeken homokos talaj van, ezért az elmúlt időszakokban családi házat építők körében hamar felmerült az a probléma, hogy a kert szépsége nem csak magától fog kialakulni a homokos talajkörnyezetben, hanem arra valamilyen módon, locsolással kell rásegíteni. Bár ez sem teljes magyarázat, de az biztos, hogy az elmúlt évek pokolian száraz nyaraiban ez a feladat nem volt egyszerű még akkor sem, ha ez az idei év egy kicsit esősebbre sikeredett, mint a többi.
A homokos talajon és síkvidéken fekvő települések közös problémája az, hogy a növénykultúrát hogyan támogassák öntözővízzel az évek folyamán. A könnyen forrósodó homok a talaj felső szintjét teljesen kiszárítja, méghozzá rövid idő alatt. Ez érinti a kertes házak magánkertjeit is. A nagyobb mértékű, de ritkább öntözés nem kielégítő az ilyen körülményekben. Sokkal inkább szükséges egy olyan módszer, ami képes igazodni a változásokhoz és flexibilisen követni azokat. Ezt csak az automata öntözőrendszer tudja produkálni! Lehetett ez is egy katalizátora annak, hogy fellendült az öntözőrendszer kereslet Veresegyházon mostanában.
Biztosan hozzájárult ehhez a fellendüléshez az is, hogy a kiterjedt lakóparkokban Veresegyházán befejeződtek új kertes házak építései, eléggé egy ütemben. Ezekbe az újépítésű kertes házakba szinte automatikusan rendelik meg a kertépítést, és az ahhoz tartozó automata öntözőrendszert is. ez is lehet, hogy – talán még erősebben, mint az előző – hozzájárult a fellendüléshez.
Kérdéses az is, hogy mennyire csak nálam mozdult meg ez a piaci szegmens? Mivel én nagyon régóta telepítek öntözőrendszereket Veresegyházán és a környékén, és ebből kifolyólag nagy ajánlói közösséget gyűjtöttem össze. Ezek az elégedett ügyfelek rendszerint tőlem rendelik meg az öntözőrendszert, ha költöznek, vagy egy új ingatlant vásárolnak. Illetve ajánlanak barátaiknak és a családtagjaiknak is. Lehetett ez is az oka, hogy úgy éreztem, ahogyan.

Egy kertépítés menete Budapesten

2015 január 23

Nagyon sokan kérdezik tőlem azt, hogy mennyiért megyek ki a budapesti kertjükbe, hogy felmérjem az automata öntözőrendszert, vagy a komplett kertépítést? Azt is nagyon sokan kérdezik, hogy ha nem minket választanak, akkor az nekik mennyibe kerül, hogy én is fáradoztam a kert felmérésén? Ezekért a kérdésekért úgy gondoltam, hogy leírom egy általános kertépítés felmérésének a menetét Budapesten. Bár ezek az állításaim igazak lesznek bármilyen más felmérésre, akár vidéken is.
Először is nálunk a felmérés díjtalan, akkor is, ha az kertépítés, vagy automata öntözőrendszer, vagy gyepszőnyegezés, de lehet bármilyen természetű kertészeti munka felmérése. Továbbiakban akkor is díjmenetes, ha az Budapesten van, és akkor is, ha vidéken van. Nem teszünk különbséget, egyszerűen csak díjmentes és kész.
És nem csak a felméréssel, hanem az árajánlat elkészítésével is így vagyunk. Csak abban az esetben kérünk pénzt a végső megállapodás előtti szakaszban, ha egy komolyabb kerttervet kell készítenünk, vagy egy automata öntözőrendszer megtervezését szükséges elvégeznünk papíron ahhoz, hogy csatolhassuk az árajánlathoz, mindezt a megrendelő határozott kérésére. Ilyenkor mindenképpen tájékoztatjuk a megrendelőt, hogy mely elemek azok, amik pénzbe kerülnek. Ha ezt százalékos arányban kéne megfogalmaznom, akkor a kertépítések és az automata öntözőrendszerek megrendeléseinek az 1%-ban fordul elő, hogy olyan tervezési elemeket tartalmaz, amelyek fizetősek.
Ha többször ki kell menjünk és többször is egyeztetnünk kell, akkor sem kérünk pénzt, ha nem minket választ! Úgy gondoljuk, hogy hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy egy munkát először meg kell szereznünk, ami nem kisebb szakmai feladat, mint teljesíteni azt, méghozzá gyönyörű módon. Hozzáteszem akkor is így van, ha az Vidéken volt, de akkor is, ha Budapest budai oldalának a legelitebb helyén. Nem ehhez mérjük magunkat. A sok felmérés sok kertépítést és öntözőrendszer telepítést hoz, természetes, hogy nem mindegyiket.

Az oldószeres nyomat valamivel olcsóbb

2015 január 22

Ha mindenképp olcsón szeretnénk igen nagy területet lefedni a közterületi reklám kapcsán, mindenképp egy olyan megoldásra van szükségünk, amelynek az előállítási- alapanyag költsége igen alacsony. A legjobb és legprofibb választás ilyenkor a plakát nyomtatás, hiszen ezek azok a nagy méretben is kapható alapanyagok, amelyek igen hosszú távon képesek helyt állni, ez mellett viszont áruk is igen kedvező. Minden esetben négyzetméter áron kell számolni a gyártás esetében, hiszen a kivitelező cégek árszabása ez alapján történik. Nagyon fontos, hogy előre tisztázzuk le a kivitelező céggel, hogy a gyártás az oldószeres, vagy pedig hagyományos nyomtatással készül, hiszen a két különböző festékanyag másképp viselkedik. Természetesen minkét festék tökéletes kültérre és beltérre egyaránt, valamint a gyártás során használt papír is ugyanaz. Ami a legnagyobb különbség, hogy az oldószeres nyomat sokkal olcsóbbra jön ki, mint a hagyományos festék. Viszont ezt a megoldást kevesebb dekor cég választja a komoly előírások és törvények miatt.

Virágküldés szerelmeseknek, avagy milyen virágcsokrot rendeljek neki?

2015 január 20

A virágküldés igen népszerű a szerelmes férfiak körében, a virágrendelés mindig különböző, de az érzés ugyan az, a szerelem, ami a vörös rózsacsokrok felé tereli a férfiakat. És ha már ennyi virágküldő szolgálat van Budapest területén, akkor érdemes körülnézni a konkurenciáinknál is, hátha valaki kedvezőbb áron szállítja házhoz a kiválasztott csokrot. A mestervirag.hu weboldalunkon úgy alakítottuk ki az árainkat, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb virágcsokrot. A legnépszerűbb termékünk a 20 szálas szorosan kötött vörös rózsa, de az 50 szálas rózsa kosarat is nagyon szeretik a férfiak. De lássuk, hogy mi az, amivel igazán különlegessé tehetjük a virágküldést. A kínálatunkban megtalálható a bordó szívvel díszített virágcsokrunk, amivel egyértelműen kifejezheti a szelemét, ez a csokor 5-30 szálas verzióban kérhető. A másik nagy kedvenc a csillogó kristállyal díszített vörös rózsa csokrunk, ezt nagyon szeretik, mivel a rózsák fejében egy-egy csillogó kristály található, így ezzel a dísszel igazán különlegessé teheti a virágcsokrot. Kínálatunkban a klasszikus hosszúkás és körcsokrok is megtalálhatóak, így ha valaki a hagyományos csokrokat szereti, az is megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Virágot adni és kapni jó, ezért ne felejtkezzen meg szerettei névnapjáról, születésnapjáról, vagy évfordulójáról!

A fordító irodák folyamatosan szélesítik szolgáltatásaikat

2015 január 20

Az általános esetekben a fordító irodák angol és német nyelven tevékenykednek. A elmúlt jó pár évben azonban felmerült az igény a szerb fordító megbízások iránt. Éppen ez az oka annak, hogy egyre több cég döntött úgy, hogy szélesíti szolgáltatásait, és olyan nyelvek kapcsolatosan terjeszkednek, amelyek nem annyira elterjedtek. Ennek köszönhetően pedig igen nagy rést tudtak betölteni a piacon. Amennyiben tehát úgy döntünk, hogy a külföldi partnereinkkel szeretnénk egy zökkenőmentes tárgyalást, érdemes egy olyan fordító céget keresnünk, akik akár több nyelvvel kapcsolatban is tudnak számunkra segítséget biztosítani. Akár tolmácsolásról, akár pedig írásban történő fordításról van szó, nem okoz problémát a cég munkatársai számára a gyors és pontos munka végzés. Ha pedig hivatalos iratokat, vagy éppen szerződéseket, megállapodásokat kell azonnali hatállyal idegen nyelvre lefordítani, még egy hivatalos fordítási záradékot is kapunk a munka végeztével, hogy a hivatalos szervek is elfogadják azt.

A piktogram táblák sok esetben utánvilágító kivitelben készülnek

2015 január 13

Amikor menekülési útvonalat kell kijelölni, minden esetben fontos, hogy ezek meglétét speciális eszközökkel szemléltessük. Általában erre a legjobb megoldás az utánvilágító tábla, hiszen ennek köszönhetően megbízhatóan mutatják az eszközök a tökéletes utat. Nagyon fontos, hogy a táblák gyártása során speciális alapanyagokat használjanak a szakemberek, hiszen elengedhetetlen, hogy a táblák úgynevezett utánvilágító funkcióval is rendelkezzenek. Ez azt jelenti, hogy a speciális fólia magába szívja a fényt. Ennek köszönhetően pedig akkor is tökéletesen tud látszódni, ha valami szerencsétlen történés miatt az épültben elmegy az áramellátás. Természetesen vannak olyan fajta berendezések is, amelyek nem csak hagyományos tábla külsővel rendelkeznek, hanem két oldalas grafikával. Általában ebben az esetben a két műanyag, vagy éppen üveg lap között van egy világító grafika. Ebben az esetben is ugyanaz a funkció, hiszen a piktogramok minden esetben ugyanúgy néznek ki, valamint a jelentésük is ugyanaz.

A modern üvegek manapság már sötét színűek

2015 január 13

Egyre gyakoribb, hogy a minőségi pálinkákat a gyártók színes üvegekbe töltik. Általában a megszokott pálinkás üveg átlátszó, pontosan azért, hogy a gyümölcságy tökéletesen látható legyen benne, de a hagyományos típusokat már sokszor színezett üvegben találhatjuk meg a boltok polcain. Ha a saját pálinkánkat is szeretnénk esetleg sötétebb üvegbe tölteni, arra is van lehetőség, hiszen a www.palinkascimke.eu oldalon nem csak magukat a címkéket vásárolhatjuk meg, hanem ezeket a különleges üvegeket is. Általában érdekes ezeket a fajta üvegeket készletben megvenni, hiszen ebben az esetben különféle zsugor fóliákat is találhatunk a csomagban. Ez azért lehet nagyon jó, mert a különféle színeket mind-mind könnyedén variálhatjuk, tesztelhetjük. Hiszen nem minden zsugor fólia mutat jól a sötét üvegen. Természetesen ebben az esetben a címke színét is úgy kell megválasztanunk, hogy az tökéletesen harmonizáljon az üveggel, amely ezekben az esetekben mindig más, mint a hagyományos kiszerelés. Érdemes tehát a csomagolást tesztelni.