Egy kertépítés menete Budapesten

Nagyon sokan kérdezik tőlem azt, hogy mennyiért megyek ki a budapesti kertjükbe, hogy felmérjem az automata öntözőrendszert, vagy a komplett kertépítést? Azt is nagyon sokan kérdezik, hogy ha nem minket választanak, akkor az nekik mennyibe kerül, hogy én is fáradoztam a kert felmérésén? Ezekért a kérdésekért úgy gondoltam, hogy leírom egy általános kertépítés felmérésének a menetét Budapesten. Bár ezek az állításaim igazak lesznek bármilyen más felmérésre, akár vidéken is.
Először is nálunk a felmérés díjtalan, akkor is, ha az kertépítés, vagy automata öntözőrendszer, vagy gyepszőnyegezés, de lehet bármilyen természetű kertészeti munka felmérése. Továbbiakban akkor is díjmenetes, ha az Budapesten van, és akkor is, ha vidéken van. Nem teszünk különbséget, egyszerűen csak díjmentes és kész.
És nem csak a felméréssel, hanem az árajánlat elkészítésével is így vagyunk. Csak abban az esetben kérünk pénzt a végső megállapodás előtti szakaszban, ha egy komolyabb kerttervet kell készítenünk, vagy egy automata öntözőrendszer megtervezését szükséges elvégeznünk papíron ahhoz, hogy csatolhassuk az árajánlathoz, mindezt a megrendelő határozott kérésére. Ilyenkor mindenképpen tájékoztatjuk a megrendelőt, hogy mely elemek azok, amik pénzbe kerülnek. Ha ezt százalékos arányban kéne megfogalmaznom, akkor a kertépítések és az automata öntözőrendszerek megrendeléseinek az 1%-ban fordul elő, hogy olyan tervezési elemeket tartalmaz, amelyek fizetősek.
Ha többször ki kell menjünk és többször is egyeztetnünk kell, akkor sem kérünk pénzt, ha nem minket választ! Úgy gondoljuk, hogy hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy egy munkát először meg kell szereznünk, ami nem kisebb szakmai feladat, mint teljesíteni azt, méghozzá gyönyörű módon. Hozzáteszem akkor is így van, ha az Vidéken volt, de akkor is, ha Budapest budai oldalának a legelitebb helyén. Nem ehhez mérjük magunkat. A sok felmérés sok kertépítést és öntözőrendszer telepítést hoz, természetes, hogy nem mindegyiket.