Miért lendült fel az öntözőrendszer kereslet Veresegyházán?

Csak tippelni tudok, hogy miért lendült fel az öntözőrendszerek megrendelése az előző évekhez képest Veresegyházán! Tudjuk jól, hogy Veresegyházán a sík területeken homokos talaj van, ezért az elmúlt időszakokban családi házat építők körében hamar felmerült az a probléma, hogy a kert szépsége nem csak magától fog kialakulni a homokos talajkörnyezetben, hanem arra valamilyen módon, locsolással kell rásegíteni. Bár ez sem teljes magyarázat, de az biztos, hogy az elmúlt évek pokolian száraz nyaraiban ez a feladat nem volt egyszerű még akkor sem, ha ez az idei év egy kicsit esősebbre sikeredett, mint a többi.
A homokos talajon és síkvidéken fekvő települések közös problémája az, hogy a növénykultúrát hogyan támogassák öntözővízzel az évek folyamán. A könnyen forrósodó homok a talaj felső szintjét teljesen kiszárítja, méghozzá rövid idő alatt. Ez érinti a kertes házak magánkertjeit is. A nagyobb mértékű, de ritkább öntözés nem kielégítő az ilyen körülményekben. Sokkal inkább szükséges egy olyan módszer, ami képes igazodni a változásokhoz és flexibilisen követni azokat. Ezt csak az automata öntözőrendszer tudja produkálni! Lehetett ez is egy katalizátora annak, hogy fellendült az öntözőrendszer kereslet Veresegyházon mostanában.
Biztosan hozzájárult ehhez a fellendüléshez az is, hogy a kiterjedt lakóparkokban Veresegyházán befejeződtek új kertes házak építései, eléggé egy ütemben. Ezekbe az újépítésű kertes házakba szinte automatikusan rendelik meg a kertépítést, és az ahhoz tartozó automata öntözőrendszert is. ez is lehet, hogy – talán még erősebben, mint az előző – hozzájárult a fellendüléshez.
Kérdéses az is, hogy mennyire csak nálam mozdult meg ez a piaci szegmens? Mivel én nagyon régóta telepítek öntözőrendszereket Veresegyházán és a környékén, és ebből kifolyólag nagy ajánlói közösséget gyűjtöttem össze. Ezek az elégedett ügyfelek rendszerint tőlem rendelik meg az öntözőrendszert, ha költöznek, vagy egy új ingatlant vásárolnak. Illetve ajánlanak barátaiknak és a családtagjaiknak is. Lehetett ez is az oka, hogy úgy éreztem, ahogyan.