Mit csináljak, ha nem tetszik a diákmunka?

A fiatalok többsége már diákévei alatt próbálkozik különféle diákmunkákkal, ami nem csak azért dicséretes, mert megtanulják, hogy mennyit kell dolgozni a pénzért, és mert adott esetben be tudnak segíteni a család költségvetésébe, hanem azért is, mert jobban megismerik saját magukat és azt, hogy miben jók és hogy mivel szeretnek foglalkozni.

A diákmunka segít abban, hogy jobban megismerjük, hogy milyen igényeink vannak, és bár felelősséggel és kötelezettséggel jár, mégis lazább szerződési feltételekkel számolhatnak a diákok, mint a rendes munkát vállalók. Ami azért is előnyös, mert ha ne adj isten nem lenne elégedett a fiatal a diákmunkával, amit elvállalt, akkor rövid időn belül fel is mondhat (akár azonnali hatállyal is): például ha rossznak találja a körülményeket, esetleg egyszerűen rosszul merte fel előzetesen az adott munka jellegét és mikor már benne van, rájön, hogy nem szereti.

A diákmunka tehát egy olyan lehetőség, mellyel azért is érdemes élni, mert úgy próbálhatsz ki számos munkalehetőséget, hogy akár két-három hét múlva le is mondhatod, ha nem tetszik.

clean-3279630_960_720