A közösségi oldalak egyik hátránya, hogy barátainkkal sokkal kevesebbet találkozunk személyesen

2014 november 3

A mai, online világban már minden eszközünk meg van arra, hogy akár 24 órán keresztül a világhálón keresztül elérhetőek legyünk. Ez a változás természetesen a kommunikáció gyorsabb áramlását tette lehetővé, hiszen mára már az okos telefonunk sok esetben lehet sokkal okosabb, mint mondjuk az otthoni számítógépünk. Bármikor bárhol megnézhetjük a levelezésünket, vagy akár a kedvenc közösségi portálunkon böngészhetünk. Természetesen ennek köszönhetően ezek az oldalak nem csak a haverokkal és az ismerősökkel való kapcsolattartást teszik lehetővé, akár még a párunkat is megtalálhatjuk az internet segítségével. Mivel folyamatosan kommunikálhatunk a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően, így tökéletesen megismerkedhetünk a másikkal anélkül, hogy személyesen találkoztunk volna. A chat funkciónak köszönhetően pedig folyamatosan tarthatjuk a kapcsolatot. A közösségi oldalak lehetővé tették számunkra azt, hogy minden ismerősünket bevonjunk a hétköznapjaink történéseibe anélkül, hogy személyesen találkoznánk velük.

A közösségi oldalak hátrányokkal is járhatnak

2014 november 3

Milyen hátrányokkal számolhatunk abban az esetben, ha életünk minden apró részletét megosztjuk az internetes világgal? Sajnos ezzel a veszéllyel kevesen vannak tisztában, éppen ezért sokszor fel kell rá hívni az általános felhasználók figyelmét. Mivel mindent közzé teszünk, ami a hétköznapokkal kapcsolatos, így könnyedén olyan emberek célpontjaivá válhatunk, akik kárt akarnak okozni nekünk. Arról már nem is beszélve, hogy manapság már a hatóságok is megfigyelhetik egy-egy gyanúsabb személy tevékenységét egy-egy közösségi oldalakon. Míg a legnagyobb portálok folyamatosan fejlődnek, ennek köszönhetően pedig nemzetközivé válnak, addig a kisebb portálok előbb-utóbb a feledés homályába merülnek. Sajnos minden esetben számolni kell ezzel a ténnyel, hiszen mindenképp fontos, hogy a felhasználók igényeit figyelembe véve, folyamatosan fejlesszük az adott portált. Természetesen a biztonság a legfontosabb, hiszen minden esetben oda kell figyelni arra, hogy a magán adatok ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe, valamint hogy a feltöltött adatok mindenki számára folyamatosan elérhetőek legyenek.

A közösségi oldalak mára már hírcsatornává nőttek

2014 november 3

Mára már az életünk része, hogy rengeteg közösségi oldalon megtalálhatóak vagyunk. Még azok számára is fontos ez a fajta jelenlét, akik ritkábban szörföznek ezeken az oldalakon, hiszen egyre több dolog történik az interneten. Mára már a közösségi oldalak nem csak a társkeresésről és a kapcsolat teremtésről szólnak, hiszen rengeteg új információt is ott tesznek elsőnek közzé az érintettek. Ha éppen megszületik a család legkisebb tagja, vagy éppen valami szomorú, vagy boldog dolog történt velünk, az első dolgunk, hogy megosztjuk ezt azokkal az online barátokkal, akikkel kapcsolatban állunk az interneten. Rengeteg fotó, vagy éppen információ jellemzi a magán adatlapokat, arról már nem is beszélve, hogy a cégek is igen sok akciót és fontos promóciót a közösségi oldalak segítségével népszerűsítenek. Mára már olyan fontos hírcsatornává váltak a közösségi oldalak, amelyeknek köszönhetően a nap 24 órájában tökéletesen tisztában lehetünk azzal, hogy mi is történik a világban. Arról már nem is beszélve, hogy a nemzetközi portálok ingyenes kommunikációt tesznek lehetővé a külföldön érő rokonokkal, barátokkal.

A közösségi oldalak és a társkeresők összefonódása

2014 november 3

Mit tehetünk abban az esetben, ha teljes mértékben el vagyunk havazva a napi teendőink, valamint a munkánknak köszönhetően, azonban esténként egyedül hajtjuk állomra a fejünket? Az online világban már ez a probléma is igen gyorsan megoldódhat, hiszen rengeteg társkereső portál áll a rendelkezésünkre. Tulajdonképpen ezek az oldalak nem csak a társkeresés miatt működnek ilyen jól, hanem azért is, mert rengeteg baráti kapcsolatra is szert tehetünk. Persze nagyon óvatosan kell eljárnunk, hiszen egy adatlap kitöltése során rengeteg magán adatot is meg kell adnunk, azonban ha mindent kellő elővigyázatossággal teszünk, biztosak lehetünk abban, hogy igen hamar lehetőségünk nyílik új ismeretségek megszerzésére. Mára már a társkereső oldalak igen csak összefonódtak a közösségi oldalakkal, hiszen ha valaki felveszi a kapcsolatot egy számára szimpatikus emberrel, biztosak lehetünk abban, hogy az első dolga lesz megnézni az adott közösségi oldalon az adatlapját, valamint a fényképeit. Hiszen manapság már mindenki fent van a legnépszerűbb közösségi portálokon.

A társkereső oldalak megjelenése

2014 november 3

Manapság a társkeresés igen fontos. Azonban mit tegyünk abban az esetben, ha egy hosszú kapcsolat után azt sem tudjuk, hogy hogyan találjunk magunknak ismét párt? Vagy ha éppen egyáltalán nincs időnk, vagy lehetőségünk arra, hogy elmenjünk egy olyan szórakozó helyre, ahol esetleges ismerkedésre is van lehetőség? A mai világban erre a problémára is igen gyorsan találhatunk megoldást, ugyanis ezen a területen is nagy segítségünkre lehet az internet. Mivel a szinglik igen sok mindenre képesek annak érdekében, hogy minél hamarabb megtalálják a számunkra tökéletes párt, így rengeteg cég működtet olyan portálokat, ahol erre lehetőségük nyílik. Ezeket az oldalakat hívják társkereső oldalaknak, hiszen pontosan azért lettek létre hozva, hogy azok akik magányosak és párt keresnek, igen rövid időn belül megtalálják az igazit. Mára már több száz társkereső oldal működik a világhálón, valamelyik ingyenes, míg mások fizetős funkciókat is tartalmaznak. Tulajdonképpen csakis rajtunk áll, hogy pontosan melyik fajtát választjuk, azonban minden esetben körültekintően adjuk meg az adatainkat, valamint megfelelő mértékben legyünk óvatosak is.