A salgó polc, mint az élet bútora

2017 április 11

Ezt a modern bútort két fő csoportra oszthatjuk: Egyik a csavaros megoldás, a másik a csavarmentes változat, az úgynevezett akasztós. A salgó polc elsősorban gazdasági, ipari felhasználásra készült tároló „bútor”, azonban magán célból is alkalmas pincékben, garázsokban, téli kertekben tárolásra, mert a méretválasztásnak és a variálhatóságnak csak a képzelet szab határt. Felhasználási célunkat átgondolva hozzunk döntést, melyik a megfelelőbb. Családi felhasználásra talán a csavarmentes változat is remek megoldás, viszont nagyobb, ipari méretekben, amikor galériákat vagy több méter magas raktárakat polcoznak be, a csavaros változat megbízhatóbb lehet. Természetesen az áruk anyaga, fajtája, teherbírása is meghatározó lehet, aszerint, hogy mit szeretnénk ezen a polcon raktározni, továbbá, hogy ez kültérin vagy zárt raktárban kerül felhasználásra. A salgó polc variálhatósága az ízlésünktől függ, ennek megfelelően színesben is megvehetjük. Egyénre szabhatjuk a mélységet, magasságot, hosszúságot. Teherbírása lehet erős vagy normál.

Hogyan rögzítsük a padlóhoz a salgópolcot

2017 április 2

Amikor úgy döntünk, hogy szeretnénk mindent megtenni azért, hogy minden termék, amit tárolunk maximális biztonságot igényel, biztosak lehetünk abban, hogy a piaci lehetőségeknek köszönhetően mindent megoldhatunk. Semmiképp sem utolsó szempont az sem, hogy mennyit tudunk költeni arra, hogy a lehető legnagyobb mértékben bepolcozzuk a helyiséget, hiszen ennek köszönhetően nem merülhetnek majd fel ilyesmi problémák. Amikor pedig egy ideje már szeretnénk egy megfelelő rendszert is kialakítani, annak sincs semmi akadálya, viszont ekkor mindenképp érdemes előre tervezni. A vásárlás pedig sosem egyszerű, főleg akkor, amikor nincs konkrét elképzelésünk, de ekkor mindenképp érdemes segítséget kérni. Ez valamivel több időt jelenthet, azonban mindenképp érdemes kivárni, hiszen ennek köszönhetően pontosan olyan polcrendszerek állnak majd a rendelkezésünkre, amelyek salgó talplemez segítségével rögzíthetők a padlóhoz. Hiszen így a terhelés is sokkal nagyobb lehet, aminek köszönhetően még komolyabb mértékű helyet takaríthatunk meg.

A salgó polcokat mindig rögzíteni kell

2017 április 2

Ha már bizonyos ideje azon gondolkozunk, hogy rendet rakunk a garázsban, mindenképp érdemes első körben a kipakolással kezdeni. Semmiképp sem utolsó szempont az sem, hogy manapság már ez igen csak sok időt vehet el az életünkből, viszont mindenképp tény, hogy a pakolás után sokkal könnyebb lehet a minden napokat elviselni. Természetesen amikor már mindent kitaláltunk, hogy mit hová szeretnénk tenni, sokkal egyszerűbb lesz a berendezés, viszont ilyenkor mindenképp érdemes szelektálni is. Akkor pedig, amikor már a polcok megvásárlásánál tartunk, mindenképp érdemes a salgó talplemez kapcsán is érdeklődni, pontosan azért, mert ennek köszönhetően végezhetjük el a megfelelő rögzítést is. Ez vonatkozhat a biztonságra is, de mindenképp szem előtt kell tartanunk, hogy ezek a fajta polcok csakis akkor lesznek maximális szinten terhelhetők, ha a rögzítésük is rendben van. Ez pedig akár a falakon és a plafonon is megtehetjük, ennek köszönhetően pedig az éppen aktuális előírásoknak is maradéktalanul eleget tehetünk.