Épületgépészet és klíma? Windex a minta!

Egy modern irodai helységnek számos fontos ismérve van. Tágas, jó elrendezésű, sok benne a fény és minden felszereltség megvan, hogy a leendő dolgozók szabadon tudjanak alkotni, új ötletekkel, jó munkakörülmények között. A mai kor követelményeinek megfelelően esetleg szaunával, edzőteremmel is fel van szerelve, valamint nélkülözhetetlen hozzáadott értéket képviselnek a nagy légtérrel rendelkező közösségi helyek. (Adott esetben ez általában egy közös konyhára szorítkozik, de mindenesetre, meg kell próbálni kialakítani hasonlót)

A napfény, és az automatikus redőnyzet mellett ugyanilyen fontos erőt képvisel egy megfelelő és jól méretezett klíma-rendszer.

A jó munkához egyenletes hőmérsékletű, friss levegő szükséges, s mivel a legtöbb iroda a belvárosokban található, így egyúttal a levegőt is meg kell szűrnie, hogy a legtöbb elismerő minősítésnek megfeleljen.

Windex hőszivattyúinkkal mindezen kritériumoknak egyszerre tud majd megfelelni, amennyiben üzembiztosan akarja klimatizálni raktár helységét, vagy irodaházát. Fan coilok, hőcserélők, klímák többféle méretben és kiszerelésben megtalálhatóak az 5kW-os kezdő teljesítményű kisebb klímakon keresztül egészen az 1MW nagyságig terjedő igazi irodaházakhoz való, ipari klímáig bezárólag minden.

Az Észak-Olaszországi Udineben gyártott egységeink mindegyikét alapos tervezés és tesztelés után emeltük be a termékpalettába, így a legtöbb felmerülő igényt ki lehet elégíteni ezen berendezések segítségével. Az erős mérnöki háttérnek köszönhetően minden projekthez egyedileg hozzá illeszthetőek klímáink mind a vezérlést, mind pedig a belső szerkezetet tekintve.

Egy komplett épület gépészeti és klimatizálási rendszer megtervezése bizony embert – és mérnököt – próbáló feladat, éppen ezért adunk teljes körű támogatást eszközeinkhez a helyszín építészeti és gépészeti sajátosságait figyelembe véve, a legkorábban, már a tervezéskor.

Windex folyadékhűtőink kialakítása és főbb típusai. A felhasználói igénynek megfelelően lehetséges hűtés vagy fűtés üzemmód is, vagy a kettő kombinációja. A hagyományos hőszivattyús kialakítás pedig elérhető az összes géptípusunkhoz. Ez esetben egy direkt erre a célra megtervezett hűtőköri kialakítással a fűtési üzemre alkalmassá tesszük a folyadékhűtőt, ezáltal megoldjuk egyúttal a komforttér hűtését és fűtését is.

Másik ilyen príma tulajdonsága termékeinknek, a hővisszanyerés. Ezt jellemzően panziók, vagy hotelek kérése, s lényege a hűtés során keletkező hulladékhő hasznosítása. A gyakorlatban a HMV készítés elősegítésére a hűtési teljesítmény húsz, huszonöt százaléka vagy, egyéb kialakítással akár a teljes teljesítmény felhasználható.

Ez a megoldás nagyfokú megtérülést tesz lehetővé, méghozzá környezetkímélő módon.

Nem utolsó sorban termékeink nagyon előkelő helyen állnak az energiatakarékosság kérdésében is. A beszerelt eszközök összeteljesítményét a lehetőségekhez igazítva több hűtőkörben, kisebb kompresszorok alkalmazásával szereljük, ezáltal a kompresszorokat egyenként kapcsoljuk be a hűtésbe, s ez lehetővé teszi a teljesítmény akár kilencven százalékos csökkenését és igényhez igazítását.

Ne feledje, ha hűtés, akkor Windex, mivel velünk jól jár!