Szabadulj meg a legmakacsabb foltoktól is!

A kellemetlen szagú, foltos vagy koszos szőnyeg jelzi, hogy elérkezett a szőnyegtisztítás ideje.

Erre több megoldás is létezik, például viheted a szőnyegeid tisztítóba is, azonban ez újabb problémákat vet fel, hiszen a szőnyegeket neked kell elvinned, ami nem a legkényelmesebb megoldás, sőt, saját autó nélkül finoman fogalmazva is nehézkes, arról nem is beszélve, hogy egy igazán nagy szőnyeg nem is feltétlenül fér be az autóba.

Amennyiben a foltoktól saját kezűleg kívánsz megszabadulni, van jónéhány jól bevált házi praktika, amit bevethetsz. Ilyen például, ha a zsíros foltokat vízzel hígított ecettel távolítod el.

Vörösborfolt eltávolítására hatékony lehet a tej, azonban fontos, hogy utána magát a tejet is távolítsd el szappanos, langyos vízzel a szőnyegből. A szódabikarbóna közismerten hasznos akkor is, ha foltok eltávolításáról van szó. Szórd a kezelendő felületre, hagyd rajta 30-40 percig, majd porszívózd fel. Ha a szódabikarbónát egy kevés illóolajjal kevered, egy teljesen környezetbarát tisztítószert kapsz, ami egyben kellemes illatúvá is varázsolja a szőnyeged.

A házi praktikák mellett természetesen a bolti kárpittisztítókkal is tehetsz egy próbát, azonban arra mindenképp figyelj, hogy semmiképpen ne keverd a különböző vegyszereket, mivel ennek az eredménye az egészségedre veszélyes lehet.
Azonban ha nincs kedved a kézi súroláshoz, illetve a hosszú várakozáshoz, míg a szőnyeg megszárad, használj egy professzionális takarítógépet! Az ilyen gépek megvásárlása rendkívül költséges, ráadásul nem is olyan eszközről van szó, ami jellemzően napi használatban van, tehát a kárpittisztító gép bérlés összehasonlíthatatlanul jobban megéri.

Ha eljön egy nagyobb takarítás ideje, mindössze néhány ezer forintot fizetsz, és nem százezreket, mint vásárlás esetén. Ráadásul amennyiben minket választasz, otthonodból ki sem kell tenned a lábad, hiszen a megrendelt takarítóeszközt munkatársaink kiviszik otthonodba, majd érte is mennek; a Kärcher kárpittisztítógép bérlés nálunk Budapest teljes területén ingyenes házhoz szállítással történik!

A géphez a szőnyegtisztító fej mellé tartozik kárpitfej is, ezért a szőnyegek mellett erőfeszítés nélkül tisztává és kellemes illatúvá teheted a foteleket, kanapékat, ágymatracokat és ágybetéteket is, de az eszköz ideális autók belterében való használatra is.
A kárpittisztító gép bérlés alapvetően remek ötlet, azonban ha családodban valaki porallergiában szenved, különösen ajánlott, hiszen a nagy teljesítményű eszköz képes a makacs szennyeződések mellett a poratkáktól is megszabadulni, amik jellemzően a szőnyegek és kárpitok belső rétegeiben élnek, és hagyományos módszerekkel rendkívül nehéz őket elérni.